
Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Met dit recept maakt u de beste gevulde portobello met Italiaanse twist! Een sensatie voor zowel de mond als het oog en super eenvoudig te maken. Dit recept bevat extra informatie over de bereiding van gevulde portobello's. Hierbij wordt gekeken naar de volgende punten:
Toch liever meteen door naar het recept? Klik dan de button hieronder.
De portobello is een paddenstoel die eigenlijk niets anders is dan een zeer grote kastanjechampignon. De kastanjechampignons worden zo geteeld dat zij groter zijn en dus uitermate geschikt zijn om te vullen met een overheerlijke vulling. Een portobello zit vol met allerlei vitamines en vezels en kan prima gebruikt worden als vleesvervanger. Dit heeft vooral te maken met de umami smaak en de structuur van de paddenstoel.
Wel bevatten portobello's een stuk minder eiwitten dan vlees. Dit leent zich dus perfect voor het vullen met eiwittenrijke producten zoals bijvoorbeeld kazen, bonen, noten en peulvruchten.
Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is "hoelang moet een portobello in de oven?". Om daar antwoord op te geven willen wij graag naar de verschillende bereidingswijze kijken van de portbello. Aller eerst is het handig om te weten dat een portobello vol zit met vocht. Dit is niet anders als bij normale kastanjechampignons, het is immers exact hetzelfde product alleen dan groot. Dat betekend dus dat er rekening moet worden gehouden met een flinke krimp tijdens het bakken. Daarnaast moet het vocht ergens naartoe kunnen om te voorkomen dat de portbello zompig wordt. Hier even kort wat manieren op de portobello te bereiden:
Grillen:
Een portobello is uitermate geschikt om te grillen. Onze voorkeur gaat hier vooral uit naar het grillen op de BBQ om er een diepe grillsmaak aan te geven. Uiteraard is grillen op een grillpan ook goed te doen en wordt hier de umami smaak ook mee geaccentueerd. Een belangrijke tip: smeer de portobello wat in met olijf- of truffelolie. Dit bakt mooier en smaakt heerlijk.
Roerbakken:
Het is ook mogelijk om de portobello in reepjes te snijden en te roerbakken. Deze is dan bijvoorbeeld te serveren met pasta, noedels of aardappelpuree. Het voordeel van roerbakken is dat het sneller gaat en dat je grotere stukken hebt dan bij een champignon. Vooral voor het mondgevoel en de structuur van het gerecht is dit dus ideaal.
Oven of kamado:
Tot slot is het ook mogelijk om de portobello's te vullen en in de oven te stoppen. Ook kan dit prima op de kamado bij indirecte warmte. Het voordeel van vullen is dat je smaken en structuren kan toevoegen aan de portobello en hier erg veel varianten op te bedenken zijn. Maar hoelang moet deze nu in de oven? Dat is weer afhankelijk van de vulling en de dikte van de portobello. Gemiddeld genomen zal dit zo'n 30-45 minuten zijn op 200°C.
Graag willen wij een advies geven wat betreft het klaar maken in de oven. Zoals namelijk eerder al benoemd bevat een portobello enorm veel vocht wat vrijkomt tijdens het bakken. Als de portobello meteen inclusief vulling in de oven wordt gedaan zal de vulling gaan zwemmen in het vocht en dat is zonde. Ons advies is daarom om de portobello's eerst 20 min. zonder vulling in de oven te stoppen en deze daarna goed droog te deppen met keukenpapier. Vervolgens vult u de portobello en plaatst deze opnieuw in de oven.
Tip: Grill de ongevulde portobello eerst in 15-20 minuten gaar op de BBQ en plaats daarna met vulling in de oven.
Bereiding: 45 minuten
Toch liever Vega? Laat het vlees gewoon weg en u hebt nog steeds een heerlijk gerecht!
portobello's:
Knolseldercrème:
Italiaanse mango salade:
Knolseldercrème:
gevulde portobello
Italiaanse mango salade
Eet smakelijk!!